dilluns, 5 de juny del 2017


ELS ALUMNES DE L'ASSIGNATURA DE PROTOCOL DEL CICLE DE GRAU SUPERIOR D’ASSISTÈNCIA A LA DIRECCIÓ SÓN ENTREVISTATS PER PERIODISTES DE TERCER D'ESO


Alumnes de Protocol han organitzat i participat enguany en diferents actes del centre, en concret, en les visites dels alumnes de Primària de les Escoles adscrites i en la jornada de Portes Obertes del centre. També en la celebració de Sant Jordi, que va incloure un homenatge a Gabriel Janer Manila.



La classe de Tercer A, durant el Segon Trimestre, es va organitzar durant una sessió de classe en grups d'entrevistadors, mentre rebien els companys d'FP que havien de ser entrevistats. Els feien aquestes preguntes:



Quin és el teu nom i quants d'anys tens? On estudiares abans? Com es diu l'FP que estudies i per què l'has triada? Què és el protocol i què fein en l'assignatura de Protocol? Com va ser l'experiència de rebre les visites al centre? Ens podríeu contar una anècdota sobre aquests dies?



Adrián, Patricia, Raúl, Alejandro, Arantxa, Iris i Lora contestaren molt atenta i amablement les preguntes que els feren, les quals eren anotades pels alumnes de Tercer com si fossin periodistes experimentats. De les notes que prengueren, en treim les conclusions següents.
Tenen entre 18 i 25 anys, encara que comenten que a classe hi ha gent i tot de devers 30. Normalment han fet ja un Grau Mitjà de la branca administrativa. Procedeixen de centres com Son Pacs, Marratxí, Sóller, Josep Maria Llompart... Tots fan el Grau Superior al Guillem Sagrera perquè creuen que els pot obrir portes en el món laboral. Més d'un manifesta que li ha agradat molt més que no es pensava, aquest cicle formatiu!

Defineixen així el Protocol: La matèria que estudia com comportar-se adequadament en tot moment, com anar vestits, com parlar adequadament segons el lloc, com s'ha d'organitzar un determinat acte... Estan satisfets amb les pràctiques que han fet, que s'han avaluat amb nota, com un examen més.

Conten qualque anècdota que varen haver de mirar de resoldre, per exemple, qualque alumne visitant es va trobar malament. Amb els nervis, també un dels petits va mossegar una polsera led. “Uf, tanta sort que no va ser res!”. Acompanyaven els alumnes pel centre, dividits en grups. Assistiren la celebració de l'acte de benvinguda, amb una funció a càrrec d'alumnes d'Arts Escèniques i de Teatre Solidari, ajudaren a organitzar-la i a preparar la sala...


En definitiva, els alumnes del Grau Superior d’ Assistència a la Direcció varen entusiasmar els de Tercer d'Eso amb les experiències que els explicaven. I els de Tercer varen aprendre molt sobre per què serveix una FP i per què és important formar-se per a poder treballar com un bon professional.