dilluns, 5 de juny del 2017


RUTA GUILLEM SAGRERA

VISITAM EL SEGLE XV DE PALMA
 


Els alumnes de tercer d'ESO del nostre institut visitàrem el centre històric de Palma el mes d'abril, just abans de Pasqua.



Els alumnes seguien el recorregut amb mapes i preguntes sobre cada lloc d'aturada. Es dividiren en equips i va resultar que l'equip més interessat i que més preguntes va contestar correctament va ser el del curs de PEMAR.



Entràrem al centre per l'antiga Porta de Santa Catalina. Visitàrem la Llonja, de Guillem Sagrera, amb el seu Àngel sobre el Portal. També anàrem a la Sala capitular Gòtica de la Seu, on treballà Sagrera intensament. Admiràrem les escultures del Portal del Mirador, on Sagrera també procurà ubicar-hi graciosos àngels músics, semblants al de la Llonja, però petitets... Aprofitàrem per contemplar i al·lucinar amb el Llibre de campanya de Jaume I, que es conserva a la Seu. Passàrem per la capella gòtica, obra de Sagrera, de la Mare de Déu de Gràcia, tancada a les visites i al públic, al costat de l'església de Santa Rita.



Vàrem descobrir com era d'important la Ciutat de Mallorca en l'Edat Mitjana! I que en feia de coses belles Guillem Sagrera!