Panellets per a tots Sants
Els panellets a punt d´enfornar
En el marc de l´assignatura de dietètica hem realitzat una activitat molt empalagosa, dolça i divertida.
Hem elaborat nosaltres mateixos els panellets de tots Sants.
Hem duit els ingredients necessaris per elaborar-los:
-Sucre en pols
-Ametlles capolades
-Ous batuts
-llimona(peladura ratllada)
-pinyons
-patata
Durant l´hora de dietètica hem preparat els panellets i llavors els hem duit al bar de na Cati perquè els enfornàs.
Quan els hem anat a cercar... una oloreta ens anava donant la pista
d'on eren i quan encara conservaven un poc la calentor ens els hem
empassolat i han estat boníssims!!!
Actualment continuen regalant-se els rosaris(els padrins joves als seus fillols)però ha canviat el seu contingut.
Com
veieu els mallorquins tenen una manera molt particular per endolcir les
penes per a les pèrdues dels éssers estimats.També tenim el costum
d´anar al cementeri, dur flors i espelmes a la tomba dels nostres
difunts.
Tots aquests costums no es poden oblidar perqué formen part de la nostra cultura i són una mostra de respecte cap a als morts.
Per acabar aquí teniu un text instructiu amb la recepta dels panellets per si aquests dies us animau a fer-ne.
PER FER 1.5 KG DE PANELLETS | |
Es
posen a bullir les patates amb la peladura, després es treu la
peladura i es mescla amb l’ametlla en pols, les patates, el sucre i
els 2 ous, (
si voleu podeu deixar reposar una estona la
barreja de tot plegat).
Després feu les formes i enganxau els pinyons una mica de blanc d’ou o ou batut), Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els treieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los (Si us podeu resistir)
|
|
Ingredients : 700 grams d'ametlles en pols 1/2kg. de sucre 2 patates petites 2 ous sencers uns 700 grams de Pinyons |
BON PROFIT!!!
Realitzat per:
-Miriam
-Jaume
-Helen
-Joana
-Larissa
-Ana María
-Tomás
-Editor: Jonathan
2 comentaris:
Bona feina!
La millor manera d'aprendre és posar-hi les mans.
Enhorabona a na Maria Antònia Bestard per la iniciativa i a tots els alumnes de tercer de PDC per l'interès.
Varen ser molt bons!
La veritat és que tenen un aspecte immillorable. Fan mengera
Publica un comentari a l'entrada