dimecres, 17 d’octubre del 2012

Festes i tradicions

Divendres, dia 19, els alumnes de teatre s'estrenen
amb una "performance"sobre
Santa Úrsula:
la festa de les Verges
i els bunyols
al Sagrera!

  Al nostre entendre, aquesta festa no s’ha interpretar al peu de la lletra, sinó que n’hem de fer una adaptació.
La tradició consisteix en això: fer les festes, els costums propis del nostre poble, més nostres i adaptades als temps que corren. Podria considerar-se la festa dels joves: al·lots i al·lotes.
Conservar la música i els dolços ja és bona cosa, per això aquí en teniu una recepta.

  • Ingredients:
3 Ous
125 ml de llet
125 ml d’aigua
½ kg. de patata i/o moniato (bullit i fet puré)
½ kg de farina
30 gr. de llevat de pa
sal
mantega
oli d’oliva
sucre


  • Elaboració:
Barregeu tots els ingredients fins aconseguir una massa homogènia, un cop la massa estigui ben treballada, deixeu-la reposar en un lloc temperat una hora aproximadament (ha de doblar la massa original).
Poseu oli en una paella, i quan estigui ben calent, poseu massa en una mà, i estrenyeu la pasta amb força deixant escapar una mica de massa, aleshores, amb els dits de l’altra mà acabeu de despenjar la massa fent un forat al mig. Fregiu els bunyols amb l’oli calent; un cop estiguin temperats, els espolsem amb sucre o una mica de mel.
Aquesta recepta és típica de Mallorca, el dia de la Revetla de les Verges (la nit del 20 d’octubre).
 Nosaltres tenim interès de fer més vives les nostres festes perquè això lleva rutina i els dies agafen colors diferents.
 Si hi ha molts de verjos o verges, no ens preocupa gaire.
Però, què voleu que us diguem? Ens agrada més fer festa que fer feina, tot i que la feina ens ENCAAAAAAAAAAAAANTA!
En tot cas, el que tenim ben clar és que la volem continuar celebrant perquè el bunyols són boníssims!!!
 I ben mirat, tots en tenim un poc, de verjos, fins i tot, n’hi ha que hi tenen el cap.
Molts d’anys a tots i a totes. I a menjar bunyols!!!!
        
 
Acompanyats o sols
   que bons són els bunyols!
   Si són ben ensucrats
      te’ls menges a grapats.
    I si no ho són, també,
   que sempre vénen bé
     sucats en llet fan clar
    qualsevol esmorzar.
 Miquel Martí i Pol

 Clavellina, Clavellina,
em vols donar un bunyolet?
que aquí hi ha un jovenet
que per tu plora i sospira!
(Popular)


3 comentaris:

jennifer ha dit...

Jennifer Cánovas Urbano 1ºA ESO:
Els bunyols estaven bonissims i tot va sortir molt bé gracies als professors.

Daniel Calvo Romero ha dit...

Daniel Calvo Romero de primer a ha dit...
Soc de teatre i vaig fer aqueta activitat. va ser una bona experiència,.

saray ha dit...

Gracies per la recepta y va estar molt divertida la festa ens vam reir molt.