dilluns, 26 de març del 2012

Reflexions després de la conferència sobre el Níger i de participar en la CURSA SOLIDÀRIA

L'aigua és imprescindible per a la nostra vida,.
Després de la cursa d'ahir per recaptar doblers per ajudar Níger a tenir més accés a l'aigua, he estat pensant molt en aquest problema; perquè nosaltres tenim un accés a l'aigua del 100% , segons l'estadística de l'UNICEF, i en canvi els de Níger ho estan passant molt malament i cada dia moren moltes persones. Allà l'aigua que beuen és de color marró i està molt contaminada; això provoca moltes malalties de les quals quasi ningú es recupera i mor. Per aquesta raó i per moltes més, tothom ha de pensar un poquet més en aquestes persones a l'hora d'obrir l'aixeta.


Uns del meus desigs és que el pobres nins de Níger tenguin aquest recurs com  nosaltres el tenim i l'aprofitam. Tant de bo prenguem tots consciència d'aquest problema.
Tant de bo el repartiment de la riquesa sigui més just.
Tant de bo que Déu canviï aquesta situació.

CARLOS AMAYA JAUME

SOM CONSCIENTS...?
Hem pensat com seria la nostra vida sense doblers, però, vertaderament el que no ens hem posat a pensar és com seria la nostra vida sense aigua...
Ara ens posam a pensar en com és la vida de les persones que no tenen una bona alimentació, unes bones condicions de vida, persones que no tenen sanitat i, el més important, l'aigua que han de beure.
Aquestes persones beuen una aigua que no està en bones condicions, aigua no potable, aigua que està contaminada i, per consumir-la, pateixen malalties... Malalties per a les quals no es troben cures ràpidament, sinó que es veuen obligats a demanar ajuda a altres països per cercar solucions més fiables i avançades.
No només són malalties... també hi ha morts de persones; persones senzilles que només desitgen poder viure dignament.
Als nostres països, desenvolupats, tudam i tudam sense pensar en les persones que tenen necessitats.
Hem de tenir més en compte com està el món actualment, com són les coses al nostre voltant i cercar la forma de superar els nostres problemes i d'ajudar les persones o els països que ens necessiten!

Al nostre institut vàrem saber que UNICEF posava en marxa un projecte: "Gotes d'aigua per a Níger", i hi vàrem voler va participar fent una cursa per recaptar doblers i així poder ajudar el Níger.
Això va servir també de conscienciació.

NO NOMÉS ENS N'HEM DE RECORDAR D'AQUELLES PERSONES PER UNA DATA EN ESPECIAL, SINÓ QUE HEM DE TENIR-LES EN MENT, AJUDAR TANT COM PUGUEM I DEMANAR A DÉU PER ELLS, PERQUÈ ESTIGUIN BÉ!!!
Anggy Feranda  RAMIREZ‏


Cada any el 22 de març se celebra el dia internacional de l'aigua perquè va ser declarat per resolució de l'assembla general de les Nacions Unides el 22 de març de l'any 1993, per això se celebra cada any. Aquest dia és una oportunitat única per recordar que mentre nosaltres ignorem o menyspreem un bé tan fonamental per a la nostra vida, moltes persones en el món no tenen accés a la quantitat d'aigua potable necessària per a la seva supervivència
L'aigua és molt important en la nostra vida;  podem viure sense menjar gaire, però no podem viure sense beure aigua, per això hem d'usar l'aigua de manera correcta.
A molts països no tenen aigua per beure, beuen aigua bruta mentre que nosaltres tenim aigua neta per beure, per dutxar-nos, etc... i a vegades en tudam perquè pensam que està bruta que ja no es pot usar
A vegades gastam més aigua de la necessària, per exemple hi ha persones que quan es dutxen deixen l'aixeta oberta mentre s'ensabonen i això és un desastre, no pensen que en alguns països no tenen aigua neta per beure i beuen aigua bruta que els causa malalties 

1 comentari:

Xesca ha dit...

Volem fer constara que ha arribat una carta d'agraïment, per part d'UNICEF, a tot l'alumnat que va participar en la cursa solidària.
Enhorabona a tots i a totes.
Xesca