dimecres, 9 de novembre del 2011

Receptes de cuina

Els alumnes de primer d'ESO ens han fet arribar aquestes receptes de cuina que han redactat a classe de Processos de comunicació. Us animau a fer-les?
 Pizza de pernil dolç
Ingredients:
1 massa de pizza
1 pot de tomàtiga fregida
125g de pernil dolç
1 bossa de formatge ratllat
Elaboració:
1-Agafau dues cullerades soperes de tomàtiga fregida i escampau-les sobre la pizza.
2-Tallau el pernil dolç i distribuïu-lo per damunt la tomàtiga de la pizza.
3-Agafau una grapada de formatge ratllat i també l'escampau per la pizza.
4-Finalment, la posau al forn 15 minuts a 250º i ja està feta.


Recepta elaborada per Harvinderjit Singh (1r D) a l'optativa de Processos de comunicació.


                    ALBERGÍNIES FARCIDES
INGREDIENTS:
4 albergínies ( uns 350 gr cada una )
600 gr de carn picada de porc i vedella (300 gr de porc i 300 gr de vedella )
250 gr de ceba (mitja ceba gran )
200 gr de tomàtiga fregida ( de llauna o pot )
100 gr de pebre verd de fregir ( 1 pebre petit )
200 gr de formatge ratllat per gratinar al forn
oli d'oliva, sal, pebre bo
PREPARACIÓ:
 1r  Posa a encalentir el forn a 180ºC. Talla les albergínies en dues meitats al llarg i amb un ganivet fes talls profunds en la seva carn. Fes els talls al llarg i l'ample però sense rompre la pell de l'albergínia. Posa les quatre meitats a la safata del forn (amb la pell cap avall ), afegeix una mica de sal i deixa que es facin durant 30 minuts .
2n  Pica la ceba molt fina. En una paella, posa 8 cullerades d'oli d'oliva, afegeix la ceba i mitja cullerada petita de sal. Sofregeix la ceba durant 5 minuts.
3r   Mentre es fregeix, has de rentar el tros de pebre verd i el piques molt f . Passats 5 minuts, afegeix el pebre a la paella amb la ceba i deixa-ho 5 minuts més.
4t   Ara, agafa la carn picada, fes-li diversos talls amb el ganivet perquè no quedin pilots. Quan les verdures estiguin a punt, afegeix la carn picada a la paella i amb una espàtula de fusta ves esmicolant-ho mentre es fa. Afegeix una poc més de sal (no més de mitja cullerada petita) i deixa-ho al foc 10 minuts o fins que agafi color la carn.
  Ara ja han d'estar llestes les albergínies. Així que treu-les del forn amb compte de no cremar-te. Treu tota la carn de les albergínies amb l'ajuda d'un ganivet o cullera i amb molta cura de no trencar-les ja que no serviran de base. Pica bé tota la carn d'albergínia i afegeix-la a la paella amb la verdura i la carn picada. Afegeix també la salsa de tomàtiga i deixa-ho 5 minuts al foc juntament amb tota la resta .
  Farceix les pells d'albergínies amb la mescla. Posa-les al forn durant 10 minuts. Durant els darrers 4 minuts, posa el formatge perquè es gratini.
    Recepta elaborada per Ainhoa Miranda (1r C) a l'optativa de Processos de comunicació

ALBERGÍNIES FARCIDES

Ingredients per a quatre persones:

4 albergínies
1 kg i ½ de carn picada de vedella
1 ceba
1 pebre vermell
1 pebre verd
un poc de tomàtiga fregida
1 tros de formatge

PREPARACIÓ

Es posen a bullir les albergínies amb aigua i sal. Mentrestant, en una cassola sofregim la carn picada i quan és cuita afegim: ceba tallada, pebre vermell, pebre verd i un poc de tomàtiga fregida. Quan ja està sofregit, s' han d'agafar les albergínies i les has de farcir amb el sofregit. Ho deixes refredar i hi poses formatge. S'han d'agafar les albergínies i les poses al forn . Ho deixes 10 minuts i ja ho pots treure i servir .

Tipus de plat: carn, primer plat

Dificultat : fàcil

Preu : econòmic

Preparació : 45 minuts

Recepta elaborada per Juan Miguel García (1r C) a l'optativa de Processos de comunicació


























1 comentari:

marisa ha dit...

Sóm Marisa. M'han agradat molt aquestes receptes, les faré un dia a ca meva.