dilluns, 28 de novembre del 2016

AQUESTA TARDOR, EL NOSTRE TROSSET DE TERRA

Obrim una temporada bloggera molt gastronòmica, ja que tant les festes de tardor com les feines del camp, en aquesta època, tenen molt a veure amb bon menjar. Els alumnes del Sagrera han descobert que a l'institut tenim un camp dins la ciutat. Mirau què fan i quines menjues elaboraran a partir del nostre trosset de terra:



                                                 UN CAMP DINS UNA CIUTAT



Les ametles de l'Institut



l'IES Guillem Sagrera ofereix unes condicions que pocs instituts de ciutat tenen: El seu hort i la seva gran varietat d'arbres i d'arbusts. Com a conseqüència d'aquesta riquesa natural , el centre ofereix grans possibilitats de realitzar tasques agrícoles que permeten conèixer i apreciar allò que la natura ens aporta.
Dins el programa del grup de segon D de PMAR, vàrem anar a collir les ametlles dels terrenys del Sagrega.
Vàrem posar una tela davall l' ametler, varen tomar les ametlles amb uns pals de batre que havíem preparat a tecnologia; després les vàrem posar dins un sac i posteriorment dins una caixa. Les vàrem pelar, després les trencàrem i les triàrem. I ara serviran per fer el torró de Nadal. Tot això es va fer per aprofitar les ametles del Sagrera.
Ens ho vàrem passar molt bé amb els companys fent una activitat diferent a les diàries, ens enfilàrem als arbres i passàrem un temps enmig del camp. Va ser ben entretengut i profitós.
La següent activitat que farem serà collir les olives de l'olivera del Sagrera i ja us contarem com ha anat.


Alumnes de 2n D (PMAR)






Les olives de l'Institut

Com que també tenim olives, al nostre trosset de camp, n'hem collides, n'hem trencades i hem fet aquest rap. Si el voleu cantar, vos asseguram que nosaltres ens ho passàrem beníssim collint, trencant i cantant.



Hi posam pebre coent i fonoll talladet

Les trencam



El rap de l'oliva trencada
Aquesta tardor
hem collit oliva
i una mà amiga:
en Joan Lladó
ens n'ha regalat
un bon gran caixó.

Al Guilllem Sagrera,
hi ha una olivera,
hi vàren pujar
per anar anar a cercar
olives ben negres
per poder menjar.

No n'hem de comprar
perquè sabem fer
olives trencades
i això va molt bé.

Quan ja estan collides
les hem de trencar
i un pebre coent
hi hem de posar.

Dins d'un pot posam
aigua,sal,fonoll.
No, no deim cap doi,
així ho preparam
D'aquí a un mes i mig,
les podrem menjar.
(S'han de conservar)


Tallam fonoll


TENGUEU BON PROFIT!
Alumnes de 2n de PMAR