AQUESTA TARDOR, EL NOSTRE TROSSET DE TERRA
Obrim una temporada bloggera molt gastronòmica, ja que tant les festes de tardor com les feines del camp, en aquesta època, tenen molt a veure amb bon menjar. Els alumnes del Sagrera han descobert que a l'institut tenim un camp dins la ciutat. Mirau què fan i quines menjues elaboraran a partir del nostre trosset de terra:UN CAMP DINS UNA CIUTAT
Les ametles de l'Institut
l'IES
Guillem Sagrera ofereix unes condicions que pocs instituts de
ciutat tenen: El seu hort i la seva gran varietat d'arbres i
d'arbusts. Com a conseqüència d'aquesta riquesa natural , el centre
ofereix grans possibilitats de realitzar tasques agrícoles que
permeten conèixer i apreciar allò que la natura ens aporta.
Dins
el programa del grup de segon D de PMAR, vàrem anar a collir les
ametlles dels terrenys del Sagrega.
Vàrem posar una tela davall l' ametler, varen tomar les ametlles amb uns pals de batre que havíem preparat a tecnologia; després les vàrem posar dins un sac i posteriorment dins una caixa. Les vàrem pelar, després les trencàrem i les triàrem. I ara serviran per fer el torró de Nadal. Tot això es va fer per aprofitar les ametles del Sagrera.
Vàrem posar una tela davall l' ametler, varen tomar les ametlles amb uns pals de batre que havíem preparat a tecnologia; després les vàrem posar dins un sac i posteriorment dins una caixa. Les vàrem pelar, després les trencàrem i les triàrem. I ara serviran per fer el torró de Nadal. Tot això es va fer per aprofitar les ametles del Sagrera.
Ens
ho vàrem passar molt bé amb els companys fent una activitat
diferent a les diàries, ens enfilàrem als arbres i passàrem un
temps enmig del camp. Va ser ben entretengut i profitós.
La
següent activitat que farem serà collir les olives de l'olivera del
Sagrera i ja us contarem com ha anat.
Alumnes
de 2n D (PMAR)
Les olives de l'Institut
Com que també tenim olives, al nostre trosset de camp, n'hem collides, n'hem trencades i hem fet aquest rap. Si el voleu cantar, vos asseguram que nosaltres ens ho passàrem beníssim collint, trencant i cantant.Hi posam pebre coent i fonoll talladet |
Les trencam |
El
rap de l'oliva trencada
Aquesta
tardor
hem
collit oliva
i
una mà amiga:
en
Joan Lladó
ens
n'ha regalat
un
bon gran caixó.
Al
Guilllem Sagrera,
hi
ha una olivera,
hi
vàren pujar
per
anar anar a cercar
olives
ben negres
per
poder menjar.
No
n'hem de comprar
perquè
sabem fer
olives
trencades
i
això va molt bé.
Quan
ja estan collides
les
hem de trencar
i
un pebre coent
hi
hem de posar.
Dins
d'un pot posam
aigua,sal,fonoll.
No,
no deim cap doi,
així
ho preparam
D'aquí
a un mes i mig,
les
podrem menjar.
TENGUEU
BON PROFIT!
Alumnes de 2n de PMAR
Alumnes de 2n de PMAR
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada