dimecres, 28 de juny del 2017

OPINIÓ
COM SI FOSSIN CARTES DELS ALUMNES


La ciutat, cosa de tots

Sr /a,

Volia compartir un pensament amb tots vosaltres. De vegades vaig pel carrer i observ les persones que s'hi passegen, ja sigui a peu, amb cotxe o, fins i tot, amb bicicleta.

M'he fixat que, si no és l'home de la camiseta verda qui no recull la “caca” del seu ca, és la dona rossa del cotxe qui tira cendra per la finestra. I si pensam que aquí s'ha acabat tot, no ho cregueu, perquè l'al·lot de les sabates vermelles no té cap idea millor que tirar el bric de suc de taronja mentre va amb bicicleta pel carrer.

Jo ho observ i pens: L'home sols s'ha d'acotar, amb una petita bossa, i recollir el regal del seu ca; La dona, segurament té un cendrer incorporat en el cotxe; i l'al·lot tenia una paperera a tan sols cinc metres. Increïble.

Si tots ens conscienciàssim de fer aquestes petites coses bé, aquest seria un món millor.

Aina Caparrós, 3rESO B





Sra. Directora,

Volia donar la meva opinió sobre la llum que es gasta cada dia. Ni un sol dia que, al meu carrer, des de les 11 fins a les 15h., les faroles no estiguin enceses.

Ho trob un desperdici d'energia i de doblers, ja que hi ha hagut diverses retalladesen Educació, Sanitat i en moltes d'obres necessàries per als pobles i les ciutats.

Així que, jo voldria proposar una idea: I si posam al carrer faroles que de dia agafin tota l'energia del sol i que, de nit, s'aprofiti?I si, quan fa fosca prest, els horabaixes d'hivern, es posàs segons a on un sensor perquè s'encenguessin quan detectassin moviment.

Pensau-ho, responsables polítics, si em llegiu.

Carolina Wehnert, 3rESO A





Salut física-salut social
El tabaquisme. La violència de gènere
Sr. Director,

Ja està malament que un percentatge tan gran de gent fumi, i no només entre adults, sinó també entre menors, que encara que ho fan perquè volen, la culpa no és tota seva, sinó del tipus de persona amb qui conviu o s'ajunta. La culpa és dels venedors, de qui fa negoci, que per tal de guanyar diners, ven qualsevol cosa a qualsevol persona.

La gent es deixa una quantitat de diners molt gran en tabac, diners que es podrien fer servir per cobrir necessitats primàries. Hi ha gent que, no sols és que es gasti els doblers en tabac, sinó que a més fuma davant els fills. Els intoxiquen i fan que ells ho trobin normal.

La societat ha fet que això ens sigui igual. Cap partit polític no farà res per canviar això perquè és una font gegant d'ingressos estatals.

Els fumadors, a sobre, sovint embruten la ciutat tirant les llosques a terra, en comptes de fer-ho en una paperera. Hauríem de tenir papereres especials per a cigarretes.

S'hauria de vigilar més la venda de tabac a menors i intentar per mitjà televisiu conscienciar més la gent del mal que fa el tabac.

Dani González de Aguilar, 3rESO A




Benvolgut senyor Director,

Em vull dirigir a vostè per donar-vos l'enhorabona per l'article d'opinió que vàreu publicar a la revista defensant els drets de la dona. Gràcies a l'article, moltes més dones, homes, i també joves, s'han afegit a la nostra associació i a la causa. Ens han ajudat a donar a conèixer a la gent que hi ha més casos de violència de gènere que no es pensen. Ara, més instituts i escoles ens demanen fer xerrades sobre aquest tema per poder conscienciar-nos que a l'hora de tenir una parella, el fet de controlar-la no ens donarà la felicitat i també mentalitzar-nos que no ens deixem controlar per ningú.

També ens hem donat a conèixer per donar més suport a víctimes de la violència masclista, perquè no es creguin que estan totes soles. Gràcies, una altra vegada, per aportar el vostre granet de sorra.

Aroa Alcoba, 3rESO A