dimarts, 6 de juny del 2017

LES PARELLES LINGÜÍSTIQUES

PARELLES LINGÜÍSTIQUES, TOTS DONAM I REBEM...

Aroa Alcoba, Tercer A d'ESO. Amb participació de Nerea Giménez i Andrea Ahijado

 

 

Il·lustració de Marc Pardo, 3r A, sobre les activitats de les Parelles.



Les parelles lingüístiques són una manera oberta i simpàtica de conèixer gent i de millorar les habilitats lingüístiques. Tenir una parella lingüística et permet estar en contacte amb un parlant de la llengua que vols aprendre (en el nostre cas, la catalana), millorar o practicar, en situacions de conversa reals.
La teva parella i tu vos podeu organitzar el vostre pla d'aprenentatge com millor vos convengui, centrant-vos en les vostres particulars necessitats lingüístiques i els vostres interessos culturals: aprendre expressions col·loquials, conèixer aspectes culturals o socials del país ...
Aquest programa va néixer el 2003, és reconegut a la Unió Europea i ha estat adoptat en totes les regions catalanoparlants.


Parelles lingüístiques de l'IES Sineu i l'IES Guillem Sagrera durant una sortida a la platja, el Port de Pollença


En el nostre institut és una part important del nostre sistema educatiu, ja que hi ha molts de joves que són d'altres països i que mai no han escoltat parlar en català. Per això, tenim uns quants alumnes voluntaris, que anomenam donants, que ajuden a aprendre la llengua a aquells qui més els costa. Els donants també aprenen cosetes d'altres cultures. I fan amics, els quals mai no podrán oblidar. Es reuneixen tots  durant un esplai un cop per setmana, però no només es fan reunions durant els esplais, sinó que realitzen sortides a altres llocs de l'illa per reunir-se amb alumnes d'altres instituts, per poder obrir-se més a tots i aprendre més.

Després de llegir això. No vols venir-hi?