divendres, 17 de febrer del 2017

ESCRIVIM SOBRE TEATRE

Els alumnes d'ESO i qualcuns alumnes d'FP de l'institut Guillem Sagrera han anat, dia 7 de febrer, a la sala d'actes del centre a veure una funció de l'obra L'Etern Mecanoscrit, de la companyia La Impaciència. Els estudiants de tercer d'ESO, durant aquests curs, estan aprenent com són els diferents textos periodístics, i estan començant a redactar-ne mirant de posar en pràctica les característiques del gènere. Bé, n'han produït qualcunes cròniques i crítiques, de les quals n'hem extret dos textos col·lectius a partir de diferents treballs.



Crítica     L'Etern Mecanoscrit        Companyia La Impaciència

Sala d'Actes del Guillem Sagrera
7 de febrer de 2017 a les 11 h.

Avui, a les 11:05 a l'Institut Guillem Sagrera, la companyia La Impaciència ha presentat una obra de teatre titulada L'etern Mecanoscrit, adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del Segon Origen, amb els actors Rodo Gener i Luca Bonadei. La companyia ha creat un espectacle per a un públic juvenil i adult per remarcar la importància dels llibres, la utilitat de la lectura i la necessitat de conservar i estimar aquest patrimoni universal que són els llibres. Els actors, interpretant diferents personatges, ens han explicat el Mecanoscrit mentre reflexionàvem sobre el seu entorn. Les seves experiències i reflexions introdueixen un punt de vista crític sobre el món i les relacions socials. L'obra és en bona part "oberta", ja que, des del principi, el públic -els alumnes- hem pogut participar-hi sense gaires restriccions. La manera com utilitzen els llibres gegants per a representar diferents espais i objectes sobre l'escena ha estat molt original i vistosa.

(Text construït a partir dels treballs de Fátima Abuna, Alexandra Boutyonok, Redy Alexander Díaz, Jaume Vicens i Victoria C. Wehnert, de 3r A)




Crònica d'una jornada teatral a l'institut

Óscar Baliña i Jaume Vicens

Dia 7 de febrer vàrem anar a veure una obra de teatre que es diu L'Etern Mecanoscrit, al teatre de l'institut. I vàrem baixar a la sala d'actes amb na Llucia, tutora del nostre grup i professora de Biologia i Geologia. La funció començà amb els dos actors dient que representarien aquella obra d'una manera còmica. Va durar més o manco una hora i mitja. L'obra va resultar molt divertida i graciosa. Ens va agradar molt com utilitzaven els llibres gegants sobre l'escenari i també la interacció de la gent amb els actors.

(Crònica d'alumnes de 3r A)