dimecres, 14 d’octubre del 2015

PER ANAR BÉ, EL DOCENT HA D'ESTIMAR

El professor que entrevistarem en aquesta secció és Antoni Joan Coll, “Mister Coll” per als amics.
Es tracta d'una persona interessant. És alt, fort, intel·ligent, afectuós, agradable i agut; és el nostre professor d'anglès. Però, a part d'aquesta faceta professional, el nostre protagonista destaca per altres aspectes que el defineixen: el ball, l'esport, els quiromassatges, els viatges, els idiomes, etc..
Volem saber més d'ell, per això començam:
 
1) Què és el que et va fer decidir  ser professor?
A mi sempre m'han agradat els nins, jo vaig estudiar per ser professor de primària i també vaig ser entrenador de bàsket. M'agrada molt fer classe i m'agrada estar amb gent jove, pens que se't contagia l'esperit jove.
2) Què penses de l'ensenyament en equip?
Jo pens que està molt bé fer feina en equip, pens que és molt més enriquidor, és més interessant, és més divertit. En un equip hi ha més idees i pots contrastar las teves pròpies idees amb les dels altres.
3) Com prendria si  un alumne diu que vostè és un mal professor?
Jo ho prendria com una crítica interessant sobre la qual cal reflexionar. Soc conscient que és impossible fer-ho bé per tothom però llegint els comentaris anònims de l'avaluació dels alumnes vaig canviat coses. Jo estic segur que hi ha alumnes que estan més contents amb la metodologia dels professors i altres no.
4) Què penses sobre la educació d'aquests temps?
L' educació, a qualsevol època, depèn moltíssim de la capacitat comunicadora i de les ganes i la passió del docent. Per anar bé el docent ha d'estimar el que fa, ha de  gaudir fent-ho i també ha d'estimar els seus alumnes i els ha d'entendre.
5) Si fossis el director del centre, que és el que canviaries?
Jo estic encantat amb aquesta directiva, pens que hi ha un equip de dones fantàstiques que discretament però implacablement fan una feinada per que aquest centre vagi tan bé. Veig que tracten al alumnes amb molt d'amor i respecte. Si jo fos director no ho faria tant bé com elles ni prop fer-s'hi.
6) Creus que ets bon professor?
Ho procur.
7) Recordes el teu primer dia de classe com professor?
Sí! Estava molt nerviós, et sents molt observat. Esglaia una mica. No només el primer dia, sinó els primers anys. Cada vegada que comença un curs nou després de tants d' anys te poses un poc nerviós perquè no saps quina connexió faràs amb el grup, aquesta connexió es fonamental i no  es sap mai com anirà.
8) Què és el que vols aconseguir en definitiva en les teves classes?
Vull aconseguir crear un clima relaxat, segur allà on els alumnes no tenguin por d'usar la llengua estrangera. On gaudeixin d' aprendre . Procur, sempre que puc, que els alumnes no estiguin contínuament  dins les aules una carretada d'hores asseguts a la mateixa cadira com gallines ponedores a una granja ...
Llavors procur  fer exercicis on ens puguem moure dins l'aula i quan podem, sortim al pati i feim la classe eminentment oral. També es tracta  no només d'ensenyar sinó també d'educar.
9) Si no treballassis de professor...¿A què te dedicaries?
Me dedicaria a moltes coses: m'agrada pintar, també faig massatges a casa. fisioteràpia i psicologia eren opcions que contemplava. Tampoc no me sabria greu treballar de jardiner o de granger, també m'agrada viatjar i no em sabria greu fer de guia turístic.
10) Què fas després de l'institut?
Després del institut vaig a casa per estar amb la meva família. També vaig a nedar, a ballar, estudii alemany, gestion habitatges turistics, ...
11) Te consideres positiu?
Molt positiu
12) Quin és el teu lema?
El meu lema... N'hi ha molts, un de ells  és carpe diem , un altre podria ser viu i deixa viure, un altre no et preocupis, ocupa't.
13) T'agrada l'esport?
Sí, m'agrada. Crec que és fonamental que tots facem algun tipus d'esport. Qualsevol esport.
14) Què és el que valores de la vida?
L'amor, la salut, la família, els amics, la pau,  els plaers...
15) Has tengut un altre ofici?
Quan era adolescent vaig treballar de transportista carregador de caixes,  també repartia a hotels. Ajundant mon pare vaig fer de pagès, picapedrer, fuster, llanterner, electricista, marger...
  
Tanta sort que has vengut a parar al Sagrera i no et quedares a un hotel.
Gràcies Toni per haver contestat les nostres preguntes.
                                                              
 
 
                                                                ELIZABETH ALEJO
                                                                LARYSSA VITORIA    4 PDC
                                                                JUANA MARIA

        

1 comentari:

Xesca ha dit...

Jo estic encantada de tenir aquest professor com a company de feina.
Estic ben d'acord amb ell que allò que més importa en la nostra professió és estimar i estimar-la.
Enhorabona.
X