dimarts, 11 de novembre del 2014

Panellets per a tots Sants


Els panellets a punt d´enfornar

En el marc de l´assignatura de dietètica hem realitzat una activitat molt empalagosa, dolça i divertida.
Hem elaborat nosaltres mateixos els panellets de tots Sants.

Hem duit els ingredients necessaris per elaborar-los:
-Sucre en pols
-Ametlles capolades
-Ous batuts
-llimona(peladura ratllada)
-pinyons
-patata

Durant l´hora de dietètica hem preparat els panellets i llavors els hem duit al bar de na Cati perquè els enfornàs. Quan  els hem anat a cercar... una oloreta ens anava donant la pista d'on eren i quan encara conservaven un poc la calentor ens els hem empassolat i han estat boníssims!!!

La tradició de Mallorca és regalar rosaris fets amb panellets, caramels, bombons, carabassat, fruites confitades, bolles de sucre...
Actualment continuen regalant-se els rosaris(els padrins joves als seus fillols)però ha canviat el seu contingut.
Com veieu els mallorquins tenen una manera molt particular per endolcir les penes per a les pèrdues dels éssers estimats.També tenim el costum d´anar al cementeri, dur flors i espelmes a la tomba dels nostres difunts.
Tots aquests costums no es poden oblidar perqué formen part de la nostra cultura i són una mostra de respecte cap a als morts.

Per acabar aquí teniu un text instructiu amb la recepta dels panellets per si aquests dies us animau a fer-ne.


PER FER 1.5 KG DE PANELLETS
Es posen a bullir les patates amb la peladura, després es treu la peladura  i es mescla amb  l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).
Després feu les formes i  enganxau els pinyons una mica de blanc d’ou o ou batut),
Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els treieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los (Si us podeu resistir)

Ingredients :
700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons
BON PROFIT!!!




Realitzat per:
-Miriam
-Jaume
-Helen
-Joana
-Larissa
-Ana María
-Tomás

-Editor: Jonathan

2 comentaris:

Xesca ha dit...

Bona feina!
La millor manera d'aprendre és posar-hi les mans.
Enhorabona a na Maria Antònia Bestard per la iniciativa i a tots els alumnes de tercer de PDC per l'interès.
Varen ser molt bons!

Margalida ha dit...

La veritat és que tenen un aspecte immillorable. Fan mengera